iun. 242016
 

S-a incheiat si editia 2016 a Nationalelor micilor gimnaste. Ca de obicei, Buzaul a gazduit acest important concurs al sportivelor de 9 si 10 ani. A devenit un laitmotiv sa spunem ca o astfel de competitie poate fi organizata in conditii mult mai bune, intr-o atmosfera mult mai prietenoasa si mai motivanta pentru cele pe care ni le dorim cu totii, campioanele internationale de maine. Exemple exista – Cupa Nadia Comaneci, Cupa Andreea Raducan. Trecand peste inconvenientele organizarii, concursul ramane un prilej deosebit pentru suporteri de a se bucura de frumusetea gimnasticii, pentru copii de a isi depasi limitele, a isi testa emotiile si etala aptitudinile, pentru antrenori de a isi reevalua sportivele in conditii de concurs si pentru parinti de a afla valoarea si taria puiutilor lor.

Nu toate concurentele de astazi vor continua drumul in gimnastica artistica, dar antrenamentele de pana acum si participarea la aceste competitii cu siguranta vor rezona in adultul de maine pregatind copilul de astazi pentru competitiile si concurenta vietii, inarmandu-l cu autodisciplina, tenacitate si cunoastere de sine. Astfel, toate participantele sunt din start castigatoare si, medaliate sau nu, sunt toate campioane.
In cele ce urmeaza, vom incerca sa va facem cunostinta cu medaliatele acesti editii asigurandu-va insa ca intre cele 90 gimnaste concurente exista inca multe sportive cu potential, care vor straluci la competitiile viitoare, oferindu-ne atunci ocazia sa le cunoastem mai bine.

Nivel 1

Concursurile premergatoare anuntau o lupta stransa intre rezprezentantele celor 2 cluburi Dinamo si micuta barladeanca Amalia Puflea. A castigat dinamovista Ella Oprea, continuand ceea ce pare a fi o dominatie a clubului CS Dinamo in ceea ce priveste sportivele complete de individual compus. Tot ea s-a impus categoric si in finalele pe aparate, castigand tot aurul posibil. Cel mai mult ne-a impresionat insa la paralele:

Amalia Puflea, speranta Barladului – o mini Andreea Raducan – a fost a doua la individual compus si a adaugat inca 3 medalii in finalele pe aparate.
Iat-o mai jos intr-o inregistrare de la Cupa Andreea Raducan unde Amalia a cucerit toate medaliile de aur:

Alte doua dinamoviste, reprezentante ale clubului scolar de aceasta data, s-au remarcat in mod deosebit la individual compus – Eva Mircioaga clasata a 3-a, o micuta artista – aici la sol in cadrul Cupei Nadia Comaneci  si Roberta Radu a 4-a – o gimnasta completa, castigatoare a 3 medalii in finalele pe aparate (una de aur) – aici la paralele
La capitolul impresii puternice nu poate fi trecuta cu vederea Sabrina Maneca, una dintre cele mai talentate gimnaste din concurs, ingradita putin, in ceea ce priveste rezultatele, de limitarile tehnice ale unui concurs de nivel 1 – ea poate mult mai mult. La Buzau a castigat bronzul la sol.
Printre medaliate s-au mai numarat si Alecsia Savu (CSS Buzau)– argint la barna si Erika Traicu (CS Farul)– bronz la sarituri iar printre fruntasele la individual si Ana Marioara – CS Dinamo, Mara Matei – CS Petrolul, Amalia Iovanut – Palatul Copiilor Timisoara, Andreea Toma – CSS 1 Constanta.

Nivel 2

La nivel 2, campioana CS Dinamo avea de intrecut reprezentantele Focsaniului si campioana CSA Steaua. Misiune indeplinita – Miruna Cazan si-a pastrat titlul individual de anul trecut invingand-o la mica diferenta pe la fel de puternica reprezentanta a Focsaniului, Ana Maria Barbosu. Cele doua au continuat duelul si in finalele pe aparate unde si-au impartit frateste medaliile de aur (completand fiecare si cu medalii de alta culoare)
Miruna a fost imperiala pe barna

Iar Ana de neinvins la paralele

Erika Leonida, steluta CSA Steaua a fost a treia la individual, si ea punctand foarte bine la paralele.
Echipa CSSG Focsani, castigatoarea titlului national si-a dovedit suprematia si prin rezultatele individuale ale gimnastelor Rut Damian si Iulia Trestianu, fruntase in clasamentul individual si medaliate in finalele pe aparate.
Aradencele au fost din nou la inaltime, castigand argintul pe echipe dar si medalii individuale prin Iasmina Neacsu (paralele si barna) si Daria Goina (barna).
Individual s-au mai remacat si Alexandra Duzi – CS Farul (evolutie la sol), Evelina Oprea si Amalia Petre – CSS1 Constanta, Monica Ilie – CSS Dinamo, Teofana Gafita – CS Dinamo, Gabriela Furak – Palatul Copiilor Timisoara

Felicitari tuturor si mult succes in viitor!

 Posted by on iunie 24, 2016

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)