Jun 242016
 

Pentru prima data (in ultimii ani cel putin) junioarele si-au dat intalnire la Sfantu Gheorghe. Oras frumos, cu oameni primitori si sala cocheta, gazda de traditie prntru intrecerile baietilor dar inca neobisnuita cu nevoile gimnastelor – barna si muzica cedand in timpul concursului. Dar totul e bine cand se termina cu bine, problemele tehnice s-au rezolvat, din fericire fara urmari pentru participante.

Intrecerea pe echipe a junioarelor II si I a reunit la start marea majoritate a gimnastelor cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani si chiar o buna parte a celor de 10 ani. Pe langa medaliile pe echipe aflate in joc, miza mare a fost calificarea pentru Nationalele Individuale din toamna, acolo unde se vor disputa titlurile individual compus si pe aparate.

Cea mai intensa competitie a jost in randul junioarelor II de nivel 3. Fetite de 11 dar si de 10 ani au concurat pentru un loc in finalele individuale din toamna, dintre ele componentele celor sapte echipe participante au luptat pentru medalii. S-a impus detasat, cu peste 7 puncte avans, echipa CS Farul Constanta (Maria Ceplinschi, Delia Constantinescu, Corina Petre, Luiza Popa) cu 3 dintre componente in top 4 individual. Pe locul 2 s-a situat echipa CSSG Focsani (Alina Craciun, Rut Damian, Raluca Lozneanu) cu o echipa mixta (11 si 10 ani) de mare potential. Pentru locul 3 lupta a fost stransa intre CSS 2 Bucuresti (Sevasti Karagiorgos, Bianca Manache, Anne Mary Micu, Cristina Neacsu) si CSM Arad (Daria Berar, Iasmina Neacsu, Cristina Vesa), avand castig de cauza echipa mai constanta in ziua concursului – CSS 2 Bucuresti.

Individual, clasamentull de calificare este condus de Maria (Mara) Ceplinschi. Mara a debutat in concursurile nationale nu mai devreme de anul trecut si deja se afirma ca un nume ce trebuie retinut, este o gimnasta energica dar eleganta, puternica atat fizic, cat si psihic. O urmeaza Alina Craciun, reprezentanta Focsaniului, o obisnuita o podiumurilor nationale si doua reperezentante ale clubului Farul, Luiza Popa si Corina Petre. Pe pozitia 5 merita mentionata prezenta Mirunei Cazan de la CS Dinamo, gimnasta de numai 10 ani.

In randul junioarelor II de nivel 4 (12-13 ani), am avut iarasi o castigatoare detasata in echipa CSA Steaua Bucuresti (Camelia Anghel, Alexia Borascu, Diana Mandrea, Iris Tudorache) cu 3 din 4 componente membre ale lotului de junioare de la Onesti. Pe locul 2 s-a clasat o echipa formata exclusiv din fete de 12 ani pregatite la clubul CSS 1 Constanta (Ana Maria Avram, Emilia Munteanu, Alexandra Patriche, Gabriela Toader) iar pe locul 3 echipa CSM Onesti (Teodora Manolache, Ioana Oprea, Coleen Tataru) alcatuita din membre ale lotului national de la Onesti.

Indiviudal, clasamentul este condus categoric de catre Ioana Stanciulescu (CS Farul), gimnasta deosebit de talentata, eleganta si puternica. O urmeaza Camelia Anghel (CSA Steaua) si Daniela Trica (CSS Barlad) pe locurile 2 si 3 si dinamovista Antonia Duta pe locul 4.

In ceea ce priveste junioarele I (14-15 ani) clasamentul pe echipe a fost previzibil cu CNS Cetate Deva (Ioana Crisan, Olivia Ghiciuc, Denisa Golgota) avand in componenta 3 dintre medaliatele cu bronz european, pe primul loc urmata de CS Farul Constanta cu doar 2 concurente la start (Carmen Glavan, Ariadna Stanciu).

Indiviudal, punctajele au fost foarte apropiate cu Denisa Golgota pe prima pozitie, Carmen Glavan pe 2 si Carmen Ghiciuc pe 3.

Rezultate complete via romgym.

Competitia a fost lunga si bineinteles, ca intotdeauna, frumoasa, presarata cu reusite spectaculoase dar si cu esecuri neasteptate. Asa este concursul. Alegem sa pretuim realizarile deosebite iar greselile le acceptam ca pe experiente necesare. Pentru cititorii nostri selectam in cele ce urmeaza cateva dintre cele mai frumoase si interesante momente ale acestor campionate:

Ioana Stanciulescu (12 ani) la sol

Miruna Cazan (10 ani) la sol

Denisa Golgota (14 ani) la barna

Roberta Plesa (15 ani) la barna

Antonia Duta (12 ani) la paralele

Corina Petre (11 ani) la sol

Daria Berar (11 ani) la paralele

Daniela Trica (12 ani) la barna

Ioana Oprea (13 ani) la sarituri

Mara Ceplinschi (11 ani) la sarituri

Luiza Popa (11 ani) la barna

Camelia Anghel (13 ani) la sol

 Posted by on June 24, 2016

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>