Jun 242016
 

Generatia “Tara, Tara vrem campioane” a sustinut saptamana trecuta cel mai important test de pana acum. Sala Sporturilor din Constanta a gazduit Cupa “OMV Petrom”, competitie ce a avut la start toate gimnastele programului Petrom; s-au intrecut asadar atat incepatoarele impartite in 2 categorii – incepatoare I (2008-2009) si incepatoare II (2006-2007) precum si avansatele si ele divizate in avansate I (2006-2007) si avansate II (2008-2009)

Toate concurentele s-au prezentat la cote inalte, incercand sa confirme ca increderea investita in ele nu a fost in zadar. Gimnastele mici au avut sansa sa isi etaleze tot arsenalul tehnic fara limitari de tipul concursurilor de Junioare III, ba chiar au primit zecimi in plus pentru elementele mai dificile prezentate.

Competitia incepatoarelor a avut la start peste 100 de gimnaste selectate in cadrul campaniei “Tara, tara vrem campioane” in timp ce intrecerea avansatelor a fost deschisa bursierelor Petrom mai experimentate, gimnaste pe care am avut deja ocazia sa le cunoastem in concursurile nationale.
Si pentru ca a fost prima intalnire cu entuziastele incepatoare, haideti sa incercam sa le cunostem pe cateva dintre cele mai promitatoare. Prieteni de nadejde, oameni de suflet, ne-au fost alaturi si de aceasta data, pentru a imortaliza video aspecte din inceputul de drum al acestor campioane. Multumim tuturor!

Click pe numele in albastru pentru video!

Incepatoare I

Aceasta categorie de varsta a adus in prim plan sportive de 7 si 8 ani, pe care de obicei nu le vedem in concursurile nationale, un prilej bun sa observam o etapa intermediara in formarea micutelor gimnaste. Au concurat in acest cadru si fetite inca mai stangace, gimnaste in devenire dar si “gimnaste in toata regula” care stapanesc deja arsenalul de nivel 1 (9 ani).

Castigatoare detasata in competitia individuala a fost o timisoareanca de 8 anisori, Erica Gogoase, o sportiva cu deja mult rafinament:

A urmat-o in clasament un cvartet de gimnaste de la CSS Barlad, Lorena Popa, Ilinca Balan, Ioana Balan, Bianca Balan (fara legatura de rudenie intre cele 3 Balan). Foarte probabil cu asa evolutii individuale echipa CSS Barlad ar fi putut castiga si titlul pe echipe dar usoara accidentare a celei de-a 5 a concurente a scos echipa din calcul.

Titlul a revenit echipei CSS 1 Constanta 1 in frunte cu Alexandra Florea,  a 6-a in clasamentul individual. Au mai punctat pentru echipa Adelina Nour (locul 9 individual), Teodora Stoian (locul 10 individual), Bianca Voicu (campioana la barna) si Alexandra Marin.

Nu la mare distanta s-a situat echipa CSS Dinamo Bucuresti cu Adelina Ionescu (campioana la barna) si Ana Violeta Vataselu in top 10 individual (locurile 7 si 8) si Cristina Mamele (campioana la paralele), Ana Chisar si Alexia Dinu in top 20.

Medalia de bronz a revenit echipei CSS 1 Timisoara pentru care au evoluat campioana Erica Gogoase si colegele Julia Avram, Patricia Botizan, Iulia Crainic si Rebeca Cerbe.

Pentru CSA Steaua, CNS Cetate Deva si CS Nadia Comaneci Onesti cele mai bune evolutii le-au avut Maria Parvu (Steaua), Siana Caliman (Deva) si Petruta Botezatu (Onesti, medalie de bronz la sarituri)

Incepatoare II

Intrecerea le-a avut la start pe gimnastele de 9 si 10 ani selectate in cadrul programului “Tara, Tara vrem campioane”. Nu am avut ocazia sa le vedem pana acum in concursurile nationale. Pe multe dintre ele le-am fi retinut cu siguranta, valoarea aratata nefiind cu nimic mai prejos fata de a medaliatelor nationale.

O evolutie deosebita, rasplatita pe masura de arbitre si remarcata de toti specialistii a avut campioana Amalia Ghigoarta, o gimnasta de 9 ani al carei nume trebuie deja memorat. Nu doar tehnica desavarsita dar si prezentarea de exceptie i-au adus toate medaliile de aur ale categoriei ei.
Iat-o la sol, absolut incantatoare (urmariti si reactiile Marianei Bitang)

Dar si la barna in deplin control si cu putina extra-magie

Colega de echipa dar si de podium, vicecampioana absoluta, Ana Maria Polhac a fost si ea extraordinara la sol, demonstrand un simt artistic deosebit:

Pe locul 3 s-a situat reprezentanta Devei, Abigail Condrei iar la mica distanta, pe locul 4 gimnasta Constantei, Ionela Vasile.

Top 10 a fost completat de Roberta Furcoi (CSS Barlad), Stefania Calitu (Dinamo Bucuresti), Rebeca Danci (Dinamo Bucuresti), Denisa Cioc (CSS 1 Constanta), Bianca Atanasoaie (Dinamo Bucuresti) si Madalina Mistode (CSA Steaua Bucuresti)

In competitia echipelor s-a impus categoric CSS 1 Timisoara (Amalia Ghigoarta, Ana Maria Polhac, Fernanda Andrei, Denisa Mindrut, Larisa Dumitriu). Pentru locurile 2-3 duelul s-a dat intre Dinamo Bucuresti, locul 2 (Stefania Calitu, Rebeca Danci, Bianca Atanasoaie, Bianca Pata, Anelis Barbu) si CSS 1 Constanta, locul 3 (Ionela Vasile, Denisa Cioc, Ana Lala, Alexandra Panait, Catalina Popescu)

Asadar multe nume noi a adus in prim plan concursul de la Constanta, multe sperante pentru viitor. Speram sa le revedem in numar cat mai mare in competitiile urmatoare, la fel de entuziaste, mai puternice, mai dorince de afirmare.

 Posted by on June 24, 2016

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>