Noi 232015
 

Internationalele toamnei 2015 au continuat cu Elite Gym Massilia. Pentru Romania a concurat o echipa mixta formata din doua senioare Diana Bulimar si Laura Jurca si doua junioare Andreea Ciurusniuc si Maria Holbura.

La sectiunea Masters Massilia, Romania s-a clasat pe lcoul 3 cu echipa iar Diana Bulimar a fost tot a treia in concursul individual. Niste rezultate care pot parea modeste pentru traditia si pretentiile Romaniei, dar obiectiv vorbind, pentru potentialul si contextul actual, clasamentul etse unul satisfacator. Imbucurator chiar, prin prisma prestatiilor Dianei Bulimar, o gimnasta care are mare nevoie de concursuri reusite pentru a sterge urmele pauzelor medicale si incurajator din perspectiva evolutiei Mariei Holbura, o junioara care promite din ce in ce mai mult.

In finalele pe aparate Top Massilia, lucrurile au inceput sa semene cu vremurile bune. Trei medalii de aur din 4 posibile. Laura Jurca a demonstrat, cu tenacitatea ei consacrata, ca nu degeaba este a opta gimnasta a lumii in 2015, adujudecandu-si titlurile la sarituri si barna iar Diana Bulimar a triumfat la aparatul ei preferat, solul.

Dar dincolo de clasamente, Massilia s-a dovedit o competitie utila prin concluziile si intrebarile pe care le-a adus. Diana Bulimar ramane un membru de mare insemnatate al echipei Romaniei, o gimnasta care, bine pregatita, poate urca Romania pe podium atat prin evolutiile proprii cat si prin suportul moral adus echipei. Laura Jurca continua sa ramana imprevizibila – cu un psihic puternic ea poate excela atunci cand te asptepti mai putin dar inca mai produce si surprize nedorite – precum ratarea sariturii in concursul Masters. Maria Holbura, ultima reprezentanta ramasa in joc a unei generatii prea putin apreciate a Constantei, a reusit sa faca pasul in fata pe ultima suta de metri a drumului catre Rio; cu evolutii sigure la sol si parelele si promitatoare la barna, ea poate deveni o varianta de luat in calcul pentru Rio. Andreea Daniela Ciurusniuc, o junioara cu un progres uimitor acum cativa ani, isi cauta inca reperele pentru urmatorul salt valoric, singurul care ar putea-o recomanda pentru echipa olimpica.

Toate acestea speram sa fie de folos in planul de antrenament al fetelor pentru etapa urmatoare. Turneul preolimpic bate deja la usa. Iar Larisa Iordcahe nu ne poate califica singura, dupa cum s-a vazut si la Glasgow.

Si ca sa terminam intr-o nota optimsita, sa ne bucuram alaturi de Larisa de frumusetea gimnasticii – spectacol. Ea a participat in acest final de saptamana la gala Yomo Cup, de la Verona

Material video via youtube: Piibunina, Massilia GymTV, Lisa Mattiello

   (Daniela Sburlea)

 Posted by on noiembrie 23, 2015