Oct 092015
 

In ultimii ani Nationalele Maestrilor Gimnasticii Artistice, au devenit ceea ce trebuiau sa fie de multa vreme, o sarbatoare a gimnasticii romanesti. Sala Polivalenta din Bucuresti gazduieste incepand cu 2012 frumoase reuniuni nationale si internationale, la care sportivii se bucura, in sfarsit, de conditii optime de concurs si de un public numeros si entuziast in timp ce spectatorii au prilejul sa savureze evolutii de nivel mondial in atmosfera de mare competitie.

Dupa o prima jumatate de an, saraca in medalii si pricinuitoare de griji, Nationalele Romaniei 2015 au insemnat o gura de aer proaspat pentru gimnastica feminina romaneasca.

In ciuda multiplelor absente (cu gimnaste precum Catalina Ponor, Paula Tudorache, Andreea Munteanu, Stefania Stanila si Dora Vulcan indisponibile in randurile senioarelor) senioarele apte de concurs: Larisa Iordache, Diana Bulimar, Anamaria Ocolisan, Laura Jurca, Andreea Iridon, Silvia Zarzu si Ioana Nicoara au reusit un concurs foarte bun, fara greseli majore. Prestatiile lor ne determina sa speram in continuare ca Romania se va prezenta la un nivel inalt la Campionatele Mondiale de la sfarsitul lunii octombrie si ca isi va asigura calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor. Sperante mari se leaga de evolutiile trioului fruntas de la individual compus: Larisa Iordache, campioana nationala, in revenire catre forma ei maxima de concurs, Anamaria Ocolisan, vice-campioana nationala, in real progres  si Diana Bulimar, medaliata cu bronz, in refacere dupa o recenta interventie chirurgicala.

Se contureaza frumoase asteptari si pentru tinerele senioare Laura Jurca si Andreea Iridon iar pumnii sunt stransi in continuare pentru recuperarea Catalinei Ponor, accidentata in ziua premergatoare Nationalelor.

Junioarele Lotului de la Deva, reprezentantele viitorului post-Rio au confirmat din nou increderea investita in ele in ultimii ani impresionand cu evolutii dificile si spectaculoase. De data aceasta cel mai puternic a stralucit una dintre cele mai tinere gimnaste din concurs – micuta Denisa Golgota. Ea a dominat finala de la sarituri (Yurchenko 720 si Tsukahara 360 grupat).

 Posted by on octombrie 9, 2015