Oct 022015
 

Anul 2015 continua sub semnul incertitudinii in gimnastica romaneasca. Cel mai mare semnal de alarma il trage chiar generatia cu cele mai mari asteptari. Dupa cele cateva medalii individuale norocoase reusite de senioare  la Campionatele si Jocurile Europene, junioarele au inregistrat un neasteptat bilant de 0 medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Sperantele si asteptarile au fost mari pentru echipa feminina de gimnastica trimisa sa ne reprezinte la Tbilisi, in special pentru tinerele Ioana Crisan si Olivia Cimpian, lidere ale unei generatii foarte promitatoare. Din pacate, in ciuda unui nivel tehnic destul de bun, ele nu au reusit un concurs uniform si fara greseala. Ezitarile si ratarile le-au indepartat de podium atat la echipe cat si la individual compus si probele pe aparate.
Astfel, constanta si siguranta, armele vechi ale Romaniei ne-au tradat la inca un concurs important. Pentru junioare nu este un capat de tara, ele mai au inca timp sa deprinda arta de a concura… speram insa ca si senioarele vor invata din experienta de 0 medalii a junioarelor. “Concursul e concurs” pentru oricine, norocul nu e mereu de partea noastra!

Romania la FOTE 2015
Locul 4 – echipa formata din Andreea Ciurusniuc (2000), Ioana Crisan (2001) si Olivia Cimpian (2001)
Locul 6 individual compus – Ioana Crisan
Locul 14 individual compus – Olivia Cimpian
Locul 6 barna – Ioana Crisan
Locul 7 sol – Olivia Cimpian

Cea mai apreciata evolutie romaneasca la FOTE:

 Posted by on octombrie 2, 2015