Oct 202015
 

Anamaria Ocolisan

Mai putin de 300 de zile au ramas pana la startul Olimpiadei de la Rio, iar vineri echipa Romaniei va lupta pentru calificarea la olimpiada. Printre gimnastele care spera sa ajute echipa se afla si Anamaria Ocolisan, o gimnasta careia ii dorim sa calce pe urmele Monicai Rosu si Sandrei Izbasa (sau poate chiar sa se lupte cu cea din urma intr-o finala olimpica). Sariturile si paralelele sunt aparatele ei forte dar doamna Mariana Bitang marturisea ca pregateste ceva nou si la sol pentru Rio.
Mai jos puteti citi un scurt interviu acordat pentru echipa Puzzle de catre Anamaria, pe noi cel putin unul dintre raspunsuri ne-a surprins. Voi ce spuneti?

* * *

Ai fost membra a echipei nationale la Mondialul din China, cum a fost pentru tine acest mondial, ce te a impresionat, ce ai invatat si ce crezi ca ai gresit si vrei sa indrepti?

Mondialul din China a fost prima mea competitie de mare anvergura. Pot sa spun ca am avut ceva emotii, dar a fost o experienta care m-a ajutat sa evoluez. Daca ar fi sa schimb ceva, as sterge ratarile de la paralele din calificari. Am invatat ca trebuie sa ma duc si in concurs, ca la antrenament, fara teama, ca nu am nimic de pierdut.

1463756_3777463771410_1559324831_n
In codul de punctaj, artistica are o pondere mare la nota D iar tu esti una dintre gimnaste care imbina frumos artistica cu acrobatica la sol, te-ai gandit vreodata sa incerci si piruete mai grele sau combinatii de piruete pentru a creste dificultatea la acest aparat?

M-am gandit, dar deocamdata lucrez la siguranta si tinuta.

Care este aparatul la care lucrezi cu cel mai mult drag?

Lucrez cu drag la toate aparatele, mai ales cand invat ceva nou, dar cel mai mult imi place la paralele. De mica le-am preferat. Imi place sa execut elemente cu zbor de pe o bara pe alta. Si cand am o zi mai proasta, la paralele trec mai usor peste probleme, decat la alte aparate.

Ce faci pentru a te relaxa in timpul liber?

De obicei ascult muzica si desenez. Imi place muzica pop, majoritatea melodiilor noi.

Dintre concursurile la care ai participat care ti-a placut cel mai mult?

Cel mai mult mi-a placut Mondialul din 2014 pentru ca am invatat multe din aceasta competitie. Am invatat ce inseamna o echipa unita, si la bine si la rau. Imi amintesc cu mare drag de finala pe echipe cand am simtit cu adevarat ce inseamna sa faci parte dintr-o echipa.

10432118_841443542552655_2400386264170421829_n

Care sunt planurile tale de viitor, unde te vezi peste 2 ani, dar peste 10?

Peste 2 ani ma vad facand tot gimnastica, iar peste 10 ani nu stiu ce se va intampla. Iau totul pas cu pas, dar mi-as dori sa devin antrenoare. Acum, imi doresc la Mondiale sa reusesc un concurs fara ratare si cat mai curat pentru a ajuta echipa.