Iun 082015
 

Ziua de 30 Mai 2015 a prilejuit participari romanesti in competitiile internationale de la Torino (Trofeul Celor Patru Natiuni) si Lugano (Trofeul Orasului).

Reprezentativa Romaniei, concurenta alaturi de Rusia, Italia si Columbia in cadrul Turneului de la Torino a fost alcatuita din senioarele Andreea Iridon, Laura Jurca, Anamaria Ocolisan, Silvia Zarzu si junioara Andreea Ciurusniuc. Diana Bulimar, prezenta si ea la Torino, nu a mai putut participa din motive medicale. Chiar in absenta celor mai titrate gimnaste (Iordache, Munteanu, Bulimar) Romania a sperat la un parcurs bun din partea senioarelor aflate in pregatire pentru Jocurile Europene si a junioarei aspirante la medaliile Festivalului Olimpic al Tineretului European. Prestatiile echipei insa au fost modeste, marcate de ezitari si greseli, cele mai constante evolutii venind din partea junioarei Andreea Ciurusniuc. In ciuda greselilor Laura Jurca a fost cea mai bine clasata dintre romance. In final Romania a terminat concursul pe locul 3 dupa reprezentativele Rusiei si Italiei.

Ziua a continuat cu participarile gimnastelor Carmen Ghiciuc si Alisia Botnmaru la Troefeul Orasului Lugano. Tinerele junioare au terminat concursul pe locurile 5 si 7, clasari marcate in special de nivelul redus al dificultatii tehnice prezentate dar si de experienta competitionala redusa.

Per ansamblu participarile de la Torino si Lugano au fost mai sarace in lauri decat ne-am fi dorit si decat suntem obisnuiti. Cei in masura sa traga concluzii si sa ia decizii le pot socoti drept semnale de alarma si poate vor lua masurile startegice necesare, Noi, ca iubitori de gimnastica le acceptam ca pe puncte de plecare pentru viitor. Pentru noi strategia ramane aceeasi – sustinere neconditionata.

 Posted by on iunie 8, 2015