Iun 232015
 

Gimnastica artistica romaneasca a trecut cu capul sus si de prima editie a Jocurilor Europene.

Andreea Iridon

Miracolul s-a numit din nou Andreea. De data aceasta Andreea Iridon, numele unei fetite timide, firave si parca prea modeste. Echipa nu a reusit sa termine in apropierea podiumului inregistrand cea mai nefasta rotatie la paralele din ultimii ani (si asta spune multe). Dar asa cum se intampla mereu in gimnastica romaneasca, cineva a facut pasul in fata si a salvat aparentele sau… asa cum spun copiii,  “urma a scapat turma”. Caci cine ar fi creditat-o cu sanse pe micuta Andreea Iridon, pe cat de talentata pe atat de emotiva, gimnasta care de la inceputul anului si pana acum nu a reusit niciun concurs fara greseala?

Fara greseala nu a fost nici de asta data dar a reusit sa se califice in 3 finale: individual compus (calificare cedata Laurei Jurca, creditata cu mai multe sanse), paralele si barna. Doua sanse la medalii individuale a avut Andreea in final si le-a fructificat pe amandoua: bronz la paralele si argint la barna.

Dincolo de meritele incontestabile ale Andreei, cele doua medalii insa nu schimba realitatea trista ca gimnastica romaneasca se afla in impas, doar situatiile conjuncturale si sclipirile de geniu ale unor copii mentinand-o intr-o aparenta linie de plutire. Suntem in anul preolimpic si lucrurile sunt departe de a fi promitatoare. Medaliile Andreei trebuie sa ambitioneze nicidecum sa linisteasca!

 Posted by on iunie 23, 2015