Mai 192015
 

Cupa “Andreea Raducan” a ajuns la a cincea editie. Sub grija campioanei olimpice si cu implicarea activa a Clubului Sportiv Scolar Barlad, competitia s-a dezvoltat de la an la an, atragand din ce in ce mai multe cluburi participante, mai multi sponsori si… mai multi spectatori astfel ca, in acest an concursul s-a desfasurat intr-o sala mai mare, mai primitoare.
Daca la Onesti, Cupa Nadia Comaneci beneficiaza de conditii mai moderne prin prisma Salii Polivalente care o gazduieste, la Barlad, Cupa de gimnastica are avantajul prezentei campioanei care ii da numele, Andreea Raducan fiind nelipsita si neobosita in organizarea acestui concurs. Fetitele au avut ocazia si in acest an de a afla din secretele si experientele ei, de a ii asculta sfaturile si a ii admira calitatile extra-sportive. Toate acestea intr-o atmosfera frumoasa, amicala in care toate participantele au primit cadouri generoase iar campioanele au fost rasplatite pe masura.

Cupa Andreea Raducan

A fost a treia mare intalnire a micutelor gimnaste de nivel 1 si 2 din acest sezon si probabil, pentru marea majoritate, ultima inainte de Campionatul National de Categoria a III-a de la sfarsitul lunii mai. S-au revigorat prietenii si s-au legat unele noi, s-au nascut rivalitati (constructive desigur), s-au definit favorite, s-au activat ambitii si s-au creat motivatii.

In cadrul concursului de la nivel 1, concurenta a fost una foarte intensa, diferenta dintre locurile 1 si 3 atat in concursul pe echipe cat si in cel individual compus fiind de aproximativ 1 punct. La echipe s-a impus campioana scolara CSS Gimnastica Focsani (Ana Maria Barbosu, Rut Damian, Iulia Trestianu, Delia Tuvene) urmata de CSS Steaua Bucuresti (Bianca Cretu, Teofana Gafita, Erika Leonida, Miruna Stanca) si CSS 1 Constanta (Evelina Oprea, Miruna Parapeanu, Amalia Petre, Andreea Preda). Clasamentul a fost completat de echipele SCM Bacau, CS Petrolul Ploiesti, CS Farul Constanta, CSM Onesti, CSS 1 Constanta II si CSSG Focsani II.

Pe planl individual, campioana absoluta a fost Amalia Petre, o micuta balerina cu o precizie aproape matematica si un zambet neobosit. Ea a cucerit si medaliile de aur la barna si sol si pe cea de bronz la sarituri.

Medalia de argint a revenit Erikai Leonida. Aceeasi medalie a castigat-o Erika si la concursurile precedente si probabil la Nationale va incerca sa o schimbe pe una mai stralucitoare. Ii sta in putinta. Ea a mai adunat aici inca 3 medalii individuale: aur la paralele, argint la sarituri si bronz la sol.

Se anunta o lupta intensa pentru aur la Buzau fie si daca e sa ne gandim doar la campioanele celor 3 competitii ale acestei primaveri: Cristina Neacsu, campioana scolara; Miruna Cazan, campioana de la Cupa Nadiei si Amalia Petre, campioana acestui concurs si la multipla vice-campioana Erika Leonida. Dar mai sunt inca multe fetite talentate care pot conta in lupta pentru primul loc. Una dintre ele – chiar medaliata cu bronz de la Barlad, campioana locala Daria Balan. Ea a castigat si aurul de la sarituri si argintul de la barna si sol.

Alte micute, deja obisnuite cu podiumul, medaliate si aici, care vor concura pentru un loc intre cele mai bune gimnaste la nivel national sunt: Ana Maria Barbosu (campioana sariturilor si vicecampioana paralelelor la Barlad), Rut Damian (medalie de bronz la paralele), Evelina Oprea (medalie de bronz la barna), Andreea Preda (medalie de bronz la barna), Alexandra Baleanu (locul 6 individual compus), Ioana Nastase (locul 7 individual compus), Bianca Cretu (locul 8 individual compus), Gabriela Chetu (locul 9 individual compus) sau Alexandra Duzi (locul 10 individual compus).

La nivelul 2 competitia a fost ceva mai restransa cu doar 4 echipe la start care s-au clasat in ordinea: 1. CSS Steaua Bucuresti (Daniela Bica, Bianca Dorobantu, Alicia Morosan, Dalia Nita); 2. CSS Gimnastica Focsani (Jamie Baldovin, Alina Craciun, Raluca Lozneanu si Cristina Puiu); 3. CS Farul Constanta (Maria Ceplinschi, Alexia Cojan, Delia Constantinescu, Melisa Osman) si 4. CSM Onesti (Sara Luca, Mihaela Matei, Larisa Scarlat).

Campioana absoluta – o gimnasta al carui nume v-am rugat deja sa il tineti minte – Alina Craciun, deosebita prin naturaletea miscarilor dar si prin ritmul si cutezanta executiei. Salba ei de medalii la acest concurs a inclus inca doua medalii de aur la sarituri si barna si una de argint la paralele.

A doua clasata, Alicia Morosan, una dintre cele mai expresive gimnaste, a fost la foarte mica distanta de aur. Ea a castigat si titlul la paralele si medaliile de argint la barna si bronz la sarituri.

Pe locul trei, s-a situat eleganta focsaneanca Raluca Lozneanu. Ea a fost a treia si la paralele.

Rezultate deosebite au reusit si: Bianca Dorobantu (locul 2 sarituri si locul 3 sol); Larisa Scarlat (locul 1 sol), Daria Popa (locul 2 sol), Daniela Bica (locul 3 barna), Beatrice Panainte (locul 3 paralele), Dalia Nita (locul 5 individual compus), Maria Ceplinschi (locul 6 individual compus), Bianca Stoica (locul 7 individual compus), Delia Constantinescu (locul 8 individual compus), Melisa Osman (locul 9 individual compus) si Alexia Cojan (locul 10 individual compus).

Cu toate medaliile, trofeele si rezultatele, cu toate sfaturile, povestirile, trairile si amintirile la pachet, campioanele viitorului s-au intors de la Barlad direct in salile de antrenament unde vor desavarsi pregatirea pentru Campionatele Nationale.

Mult success tuturor! Si nu uitati, copii, bucurati-va de fiecare concurs, de fiecare clipa petrecuta in sala de gimnastica, de fiecare moment deosebit din copilaria voastra altfel!

 Posted by on mai 19, 2015