Apr 022015
 

Participarea la Cupa Mondiala Challenge de la Doha a devenit deja o frumoasa traditie pentru gimnastele din Romania. Si desigur, partea cea mai placuta a acestei traditii o constituie medaliile castigate.

Anul acesta eroinele s-au numit Laura:  Diana Laura Bulimar si Laura Jurca. Daca pentru medaliata olimpica de juniori si seniori, Diana Bulimar concursul de la Doha a reprezentat revenirea competitionala de dupa o recurenta accidentare, pentru finalista olimpica de juniori, Laura Jurca, el a marcat debutul in liga senioarelor.

Lesne de inteles ca a fost un eveniment important pentru ambele gimnaste, un pas necesar in cariera lor dar si un antrenament util in vederea apropiatelor Campionate Europene de la Montpellier.

Temerile au fost invinse, greselile depasite si emotiile fructificate. Diana Bulimar a cucerit medalia de argint la paralele si cea de bronz la barna iar Laura Jurca si-a adjudecat argintul la sol si s-a clasat pe locul 4 in finalele de la paralele si barna. Si astfel, fetele isi indreapta increzatoare privirile spre urmatoarele provocari. Noi le tinem pumnii!

Laura Jurca – evolutie de argint la sol

Diana Bulimar – evolutie de bronz la barna

(Daniela Sburlea)