Apr 092015
 

A inceput sezonul competitional intern! Campionatele Nationale Scolare au deschis, ca in fiecare an, seria intrecerilor nationale pentru sectiile de gimnastica ale cluburilor scolare.

Concursul s-a desfasurat, ca si in anii trecuti in aceeasi micuta sala din Buzau. Si din nou ne intrebam… Oare chiar nu merita acesti copii curajosi o sala mai mare, cu tribune adecvate, spatiu de concurs suficient si anexe corespunzatoare? Fara a aduce reprosuri clubului gazda, care, ca de obicei a facut toate eforturile pentru a primi tinerele gimnaste cu bratele deschise, nu putem sa ignoram impresia de improvizatie pe care o lasa sala din Buzau. E timpul pentru o schimbare!

Trecand peste micile neajunsuri, gimnastele s-au straduit sa ofere un spectacol deosebit, bucuroase fiind sa isi arate abilitatile in fata familiilor, prietenilor si colegilor.

Podium echipe nivel 1

Podium echipe nivel 1

Cea mai bogata participare s-a inregistrat, conform asteptarilor la nivelul debutantelor – categoria III, nivel 1 (generatia 2006). Echipele fruntase au fost: CSS Gimnastica Focsani – locul 1, CSS Steaua Bucuresti – locul 2, CSS Dinamo Bucuresti – locul 3; iar cele mai voloroase gimnaste: Cristina Neacsu (CSS 2 Bucuresti) – locul 1, Erika Leonida (CSS Steaua Bucuresti) si Iulia Trestianu (CSS Gimnastica Focsani) – locul 2 la egalitate.
Iata si cateva din frumoasele lor evolutii:

Cu evolutii deosebite au incantat si: (Click pe nume pt imagini din concurs) Patricia Rusu (CSS 1 Timisoara), Ana – Maria Barbosu (CSS Gimnastica Focsani), Bianca Manache (CSS 2 Bucuresti), Daria Balan (CSS Barlad), Amalia Petre (CSS 1 Constanta), Evelina Oprea (CSS 1 Constanta), Bianca Cretu (CSS Steaua Bucuresti), Alessia Mocanu (CSS Buzau)

Categoria III, nivel 2 a adus in scena generatia 2005, cea pe care am cunoscut-o pentru prima oara la competitia similara a anului trecut.

Podium echipe nivel 2

Podium echipe nivel 2

Ierarhia pe echipe a amintit mult de cea de anul trecut cu CSS Steaua Bucuresti din nou pe primul loc si cu CSS Gimnastica Focsani si CSS Viitorul Cluj schimband locurile 3 si 4 de anul trecut cu 2 si respectiv 3 anul acesta. CSS 2 Bucuresti, castigatoarea argintului de anul trecut nu a putut alinia de aceasta data o formatie completa, dar a dominat concursul pe plan individual cu Anne Mary Micu, castigatoare detasata.

Medalia de argint la individual compus a revenit gimnastei Beatrice Panainte (CSS Buzau)

iar cea de bronz Aliciei Morosan (CSS Steaua Bucuresti)

Prestatii foarte bune au reusit si gimnastele (click pe numele gimnastei pentru imagini din concurs): Bianca Dorobantu (CSS Steaua Bucuresti), Alina Craciun (CSS Gimnastica Focsani), Sevasti Karagiorgos (CSS 2 Bucuresti), Raluca Lozneanu (CSS Gimnastica Focsani)

De remarcat si evolutiile deosebite ale gimnastelor de la clubul CSM Arad care au impresionat asistenta si arbitrele chiar daca participarea lor a fost una in afara concursului (CSM Arad nefiind club scolar)

Detalii despre categoriile superioare in Campionatul National al Cluburilor Sportive Scolare, Buzau 2015, partea a II-a

 Posted by on aprilie 9, 2015