Apr 232015
 

La Montpellier, intre 15 si 19 aprilie, s-a scris povestea celei de-a 6-a editii a Campionatelor Europene Individuale de Gimnastica Artistica. Romania a inscris in concursul feminin 4 gimnaste: medaliata olimpica Diana Bulimar in revenire dupa o dubla accidentare, campioana europeana Andreea Munteanu, aflata in al doilea an de seniorat si tinerele Laura Jurca si Andreea Iridon, nu mai tarziu de anul trecut medaliate europene de junioare.
Aflate intr-un context nu tocmai fericit, cu gimnasta numarul 1 ramasa acasa din motive medicale si ele insele infranate de o pregatire marcata de dificultati si probleme de sanatate, reprezentantele Romaniei au avut nevoie, poate mai mult ca oricand, de sustinere si incredere. Acestea au venit sub forma campaniei #SuntemCuVoi initiata de sponsorul lotului national. Si, ca o necesitate, ca o datorie aproape, a venit si medalia asteptata. Si nu orice medalie, cea de aur! La aparatul de suflet al Romaniei – “puntea suspinelor”.

Si astfel traditia continua. Trecutul stralucitor obliga. Iar prezentul reuseste inca sa mai raspunda prin licariri de aur, argint sau bronz… Dar viitorul? Vor reusi oare generatiile actuale si viitoare sa isi depaseasca temerile, sa isi motiveze ambitiile, sa isi fructifice truda? Vor gasi colectivele tehnice solutii pentru progresul valoric, vor reusi cadrele medicale sa previna si trateze recurentele probleme de sanatate? Va creste competitivitatea? Vor exista cluburi private sau pregatire de top descentralizata? Vor veni copiii la gimnastica? Mai este loc si pentru Romania intr-o lume in care gimnastele SUA par nascute si pregatite in alta galaxie iar gimnastica a devenit atat de populara incat este tot mai accesibila si tarilor fara traditie?
Va fi oare si viitorul presarat cu sclipiri de aur, fi-va el pe deplin luminos ca si trecutul ori se va asterne umbra?

Speranta exista! Fie si doar pentru ca Andreea Munteanu a facut pasul in fata acum si nu altadata! Acum cand nu a putut sa o faca altcineva, acum cand a trebuit rasplatit capitalul de incredere investit in gimnastica, acum cand i-a fost poate mai greu ca niciodata si a avut nevoie sa isi demonstreze siesi ca poate si ca merita, acum cand zeci de fetite ratacite in salile de gimnastica aveau nevoie de un nou model iar multor altora care se zbenguiesc prin parcuri si fac sfoara acasa pe parchet, le trebuia un mic imbold spre sala de gimnastica.

material video via Fanny Villedieu youtube

In conditiile in care Diana Bulimar nu a fost in forma ei consacrata (locul 10 individual compus), pentru ea Europeanul fiind o etapa in drumul recuperarii, Laura Jurca si-a consolidat statutul de om de nadejde pentru echipa cu potential de progres individual (locul 7 individual compus) iar Andreea Iridon a facut doar pasi timizi spre afirmarea ca specialista la paralele si barna (locul 9 in calificarile la barna) a fost nevoie sa se “inventeze” o campioana. A fost nevoie de “Minunea de pe barna”.
Si da, Andreea Munteanu, tanara incercata de indoieli, framantari si temeri, sportiva rezerva pentru Montpellier, gimnasta care nu s-a putut mobiliza pentru antrenamentul pe podium, “enervandu-si antrenorii”, si-a adunat curajul, si-a concentrat puterea si si-a regasit motivatia atunci cand a contat. A devenit campioana europeana la barna! A castigat aurul de care era nevoie! Si a avut taria sa recunoasca: “ Mi-as fi dorit sa fac un exercitiu mai bun (…) nu a fost unul foarte bun.”

Si astfel a renascut motivatia! A Andreei de a fi mai buna, a micilor “Andreea” de a fi ca ea!
Cum sa nu doresti sa fii si tu ca ea? Sa inalti si tu steagul sus de tot si sa privesti lumea de la inaltimea locului 1? Sa ne faci si tu cu mana de pe ecranul urias al magazinului Cocor?
Pentru asta, intra in sala de gimnastica si construieste-ti visul! Iar noi ceilalti vom fi cu tine asa cum suntem acum cu ea, cu ele. Suntem cu voi! Sperand ca viitorul va fi, de ce nu, STRALUCITOR!

 Posted by on aprilie 23, 2015