Mar 232015
 

In perioada 19-22 Martie 2015, a avult loc la Cottbus, Cupa Mondiala Challenge – Turnier der Meister.
La editia de anul trecut isi facea debutul la seniorat multi-medaliata europeana de junioare, Andreea Munteanu. A fost un debut ezitant, sub potentialul ei, dar apreciat totusi cu o medalie de bronz la barna. Sezonul competitional ce a urmat a fost marcat de incercari de adaptare si regasire, Andreea osciland periodic intre extraordinar si mediocru, reusind insa mereu sa se adune atunci cand a contat pentru echipa.

Andreea Munteanu gold
Anul acesta si-a inceput sezonul competitional la aceeasi Cupa Challenge de la Cottbus, de data aceasta o noua Andreea, mai atenta, mai hotarata, mai eficienta. Ea a castigat, aproape fara efort, titlul la barna si a fost a doua la sol in urma experimentatei Martha Pihan-Kulesza.
Iat-o, impunandu-se in proba ei favorita:

Insa Cottbus Challenge Cup 2015 nu a insemnat doar succesul Andreei Munteanu, a marcat si debutul la seniorat al unei alte Andreea, si ea la randul ei multi-medaliata europeana de junioare. Andreea Iridon a facut aici primii pasi competitionali din cea mai importanta tranzitie a carierei ei – trecerea la seniorat. Ea a acumulat experienta importanta, aflandu-se de aceasta data doar in apropierea plutoanelor finaliste de la paralele si barna, cateva greseli nedorite impiedicand-o sa se lupte pentru medalii. Suntem siguri insa ca Andreea va invata din emotiile acestui concurs si impreuna cu Andreea Munteanu isi vor redefini ritmul, motivatia si obiectivele pentru a deveni, ceea ce stim cu totii ca pot fi, MARI CAMPIOANE!