Dec 022014
 

Zilele de 29 si 30 noiembrie au fost marcate de multiple participari internationale ale gimnastelor Romaniei si, imbucurator, si de foarte multe medalii intrucat fiecare participanta a castigat cel putin cate o medalie.

Balul a fost deschis de catre insasi gimnasta numarul 1 a Romaniei, Larisa Iordache care a dominat categoric etapa de Cupa Mondiala de la Stuttgart, cu un total impresionant de 59.766, pe masura celui reusit la Campioantele Mondiale din luna octombrie.

Rezultate complete Stuttgart World Cup 2014

Vestile bune au continuat cu rezultatele reprezentantelor Devei la traditionala competitie Alpen Adria Cup. Echipa formata din Nica Ivanus, Carmen Ghiciuc si Denisa Florea a castigat titlul pe echipe iar componentele ei au acaparat intreg podiumul individual la categoria “juniors” cu Nica Ivanus pe primul loc, Denisa Florea pe pozitia secunda si Carmen Ghiciuc a treia. De remarcat performanta deosebita a Nicai Ivanus care a participat la o categorie superioara varstei ei pentru a putea completa punctajul echipei si a reusit in final sa castige chiar medalia de aur la individual. La categoriile “youth 2″ si “youth 3″ micutele stelute ale Devei, Denisa Golgota si Lavinia Jitea au castigat medaliile de bronz.

Rezultate complete Alpen Adria Cup 2014

Dar poate cele mai imbucuratoare rezultate ale acestui final de saptamana au venit din Belgia de la renumita competitie pentru junioare, Top Gym. Aici si-au facut primii pasi in arena internationala, de-a lungul timpului, nume mari ale gimnasticii mondiale precum Lilia Podkopaeva, Maria Olaru, Anna Pavlova, Carly Patterson, Monica Rosu, Shawn Johnson, Jordyn Wieber sau Larisa Iordache. Anul acesta, in compania unor junioare deja consacrate, multe dintre ele medaliate ale Europenelor de Junioare de la Sofia, tinerele reprezentante ale Romaniei, Ioana Crisan si Olivia Cimpian, ambele de doar 13 ani, au reusit performante deosebit de pretioase care le recomanda drept viitoare valori ale gimnasticii mondiale. Ioana Crisan a evoluat la un nivel foarte inalt in cadrul concursului individual compus, clasandu-se pe un meritoriu loc 3 in timp ce Olivia Cimpian a stralucit in ziua finalelor pe aparate cand a cucerit medalia de aur la sol.

Rezultate complete Top Gym 2014

Si astfel in ajunul sarbatorii nationale, fiecare dintre reprezentantele Romaniei s-a intors acasa cu cel putin cate o medalie internationala. Noua, celor de acasa, nu ne ramane decat sa multumim sportivelor si antrenorilor.

 Posted by on decembrie 2, 2014