Noi 272014
 

Pe 22-23 noiembrie a avut loc la Malmedy, in Belgia a 16-a editie a concursului “Coupe Avenir”.  Romania a  fost reprezentata in acest concurs de 4 junioare, doua member lotul de la Izvorani: Andreea Ciurusniuc si Asiana Peng si doua component ale lotului de la Deva: Maria Holbura si mezina Corina Gaianu.

Prima zi a fost rezervata concursului pe echipe si individual compus. Echipa noastra s-a clasat pe locul I, urmata fiind de echipa Belgiei si echipa Canadei. La individual compus, Andreea Ciurusniuc a castigat medalia de argint. Maria Holbura si Asiana Peng s-au situat in imediata apropiere a podiumului, pe locurile 4 si 5, iar mezina echipei, Corina Gaianu s-a clasat pe locul 9.

Cea de-a doua zi a fost dedicata finalelor pe aparate. Toate cele 4 gimnaste ale noastre s-au calificat in cel putin cate o finala.

La sarituri, au evoluat Maria Holbura si Andreea Ciurusniuc.  Cu o medie de 13.250, Maria Holbura s-a clasat pe locul 4,  pe iar Andreea Ciurusniuc, cu o medie de 13.650 s-a clasat pe locul 2, la egalitate cu reprezentanta Canadei, Sydney Laird. Concursul a fost castigat de cealalta reprezentanta a Canadei, Sydney Soloski.

Video: saritura Mariei Holbura, Yurchenko 360 – o premiera pentru ea

La paralele, concursul a fost castigat de Sydney Laird. Andreea Ciurusniuc si-a adjudecat, dupa argintul de la sarituri, inca o medalie, bronzul de aceasta data, iar Corina Gaianu s-a clasat pe locul 7.

Video: Evolutia foarte promitatoare a Corinei Gaianu la primul ei concurs international

La barna, concursul a fost dominat de romance. Asiana Peng a luat aurul cu o nota de 13.950, fiind urmata indeaproape de Andreea Ciurusniuc, notata cu 13.900.

Video: Asiana Peng si barna de aur

Video: Andreea Ciurusniuc si barna de argint:

La sol, Asiana Peng si-a mai adjudecat un titlu (14.150), urmata de aceasta data de Sydney Soloski (13.900), medalia de bronz revenind reprezentantei noastre, Andreea Ciurusniuc (13.700).

Astfel, fetele noastre s-au intors acasa cu un total de 8 medalii: 3  de aur (echipa si Asiana Peng), 3  de argint (Andreea Ciurusniuc) si 2 de bronz (Andreea Ciurusniuc).

Bonus-video: Ceremonia de premiere cu fetele noastre pe primele doua locuri, la barna

 Posted by on noiembrie 27, 2014