Oct 132014
 

S-a incheiat o saptamana nebuna….emotii, lacrimi, zambete, tristeti si bucurii… toate ne-au incercat zilele acestea. Fetele nu s-au intors inca din China si fanii deja se gandesc la Glasgow.

Iata ce s-a intamplat in aceasta saptamana:
Larisa Iordache a stralucit la Campionatele Mondiale de la Nanning unde a castigat doua medalii de argint, la sol si individual compus, si a condus echipa ca un adevarat lider catre un meritoriu loc 4 in finala pe echipe.

https://www.youtube.com/watch?v=PFh21PX2tmY


Chiar daca locul patru nu inseamna medalie, el reprezinta o performanta. Pentru componentele echipei el reprezinta un punct de plecare, o motivatie in plus, o promisiune ca se poate mai mult. Diferenta mica fata de podium le-a determinat sa isi promita ca de acum o sa munceasca mai mult.
Andreea Munteanu ne-a reamintit de ce dl. Bellu ne-a recomandat sa ii retinem numele, avand a doua nota din concurs la barna in finala pe echipe iar noi speram sa o vedem in viitor intr-o finala mondiala la acest aparat.
Stefania Stanila a luptat din rasputeri sa suplineasca lipsa Dianei Bulimar, a fost om de echipa si a dus greul alaturi de Larisa. Din pacate barna a tradat-o si pe ea si a obtinut doar locul 19 in concursul individual compus dar noi credem ca acum este mai determinata ca niciodata.
Ana Ocolisan si-a facut debutul la o competitie majora si emotiile si-au spus cuvantul. Cu toate astea Ana s-a adunat in finale pe echipe contribuind cu o nota foarte buna la sarituri si anuntandu-se ca o specialista la acest aparat.
Paula Tudorache ne-a incantat privirile cu eleganta ei si a ajutat echipa mult acolo unde ne doare mai tare, la paralele.
Silvia Zarzu a luptat cu durerile si a platit tribut periodei de pauza pe care a fost nevoita sa o ia in urma operatiei la calcai. Cu toate astea a strans din dinti si a  luptat fara retineri pentru calificarea echipei.
Ioana Nicoara, rezerva acum, si-a sustinut colegele din tribuna dar speram ca experienta de la Nanning ii va da aripi pentru viitor.


Ce-am invatat la acest campionat mondial? Am invatat ca Romania a ramas in elita mondiala, ca cei cinci antrenori de la Izvorani (Lucian Sandu, Lacramioara si Cristian Moldovan, Adela Popa si Ioan Coroiu) ajutati de domnul Bellu si doamna Bitang pot construi o echipa care sa aiba un cuvant de spus in lupta pentru medalii, am invatat ca piciul nostru drag este acum zeita si ca fetele pot sa se adune atunci cand trebuie.
Multumim Lari pentru momentele frumoase, multumim Andreea, Stefi, Paula, Silvia, Ana si Ioana pentru ca ati luptat pana la capat.


Pentru anul viitor pe langa cele sapte senioare care au facut deplasarea in China ne putem pune sperante si in alte 5 gimnaste de viitor: senioara Diana Bulimar, o gimnasta completa a carei revenire o asteptam cu totii; Laura Jurca, junioara vicecampioana absoluta a Europei, o acrobata innascuta in care ne punem multe sperante mai ales pentru paralele si sarituri; Andreea Iridon, micuta noastra “paralelista”, poreclita ‘Iridonova’  tocmai datorita afinitiatii pentru aparatul preferat al rusoaicelor; Emanuela Parva o gimnasta care ne-a uimit anul acesta la Nationale si tot la paralele si eleganta Dora Vulcan. Numerele nu arata grozav dar calitatea este cea care conteaza!
Noi credem ca viitorul suna bine asa ca stati aproape!

 Posted by on octombrie 13, 2014