Sep 022014
 

Tare”, “Stai” si “Bravo” au fost cuvintele cele mai folosite in acest weekend de catre fanii gimnasticii romanesti. In fata televizorului sau in Sala Polivalenta din Bucuresti cu totii am incetat sa respiram la barna Larisei, am izbucnit in urale dupa barna Andreei Munteanu si am inceput sa visam la o finala olimpica la paralele cand am vazut-o evoluand pe Andreea Iridon.
Cu exercitii bune sau mai putin reusite am vazut in acest final de saptamana o echipa frumoasa si niste fete talentate care, cu ajutorul antrenorilor pot ajunge pe un podium mondial si olimpic. In cele ce urmeaza va prezentam superlativele acestei competitii asa cum au fost ele percepute de Puzzle:

Cel mai fumos sol: Larisa Andreea Iordache

Solul Larisiei este facut pentru un aur mondial, cu o dificultate de 6.5, un fond muzical care te ridica de pe scaun si o prezenta de spirit cum numai ea are, Larisa ne-a adus aminte de ce o indragim atat de mult.
Mentiuni speciale: Sivia Zarzu si Andra Stoica

Cea mai frumoasa barna: Andreea Munteanu
O executie ca la carte, un zambet mare si apoi un ‘sprint’ direct in bratele doamnei Moldovan au ridicat sala in picioare.
Mentiuni speciale: Larisa Iordache (si barna care iti taie rasuflarea), Stefania Stanila (Stefi a prezentat un exercitiu nou care include un salt grupat cu 360 (valoare F)), Paula Tudorache (cu o barna inedita) si Anda Butuc

Cel mai frumos paralel: Andreea Iridon
Cea mai mare speranta a Romaniei la acest aparat ne-a impresionat din nou prin executie si dificultate.
Mentiuni speciale: Larisa Iordache (cu o noua despindere de valoare E), Andreea Ciurusniuc (cele trei despinderi ale ei ne duc cu gandul la Stela Nistor si Nadia Hategan)

Cea mai fumoasa saritura: Ana Ocolisan
Inalta, eleganta si determinata, Ana are tot ce e nevoie ca sa ii calce pe urme Sandrei Izbasa la acest aparat.
Mentiuni speciale: Larisa Iordache, Stefi Stanila si Stefania Orzu

Revelatia concursului: Emanuela Parva
A fost inclusa la inceputul anului in lotul de perspectiva de la Deva si rezultatele incep deja sa se vada. Continuand munca Ginei Gogean si a lui Cristinel Micu, Florin Cotutiu pare sa aduca o noua paralelista Romaniei. Ema ne-a impresionat cu un exercitiu bine executat la paralele si s-a facut remarcata la toate aparatele.

Surpriza de la Constanta: Teea Milea
Desi nu se mai antreneaza cu echipa nationala, Teea Milea a continuat gimnastica la un nivel ridicat la clubul Farul, a fost constanta la sol si barna si a prezentat un element artistic nou la sol, saritura Ferari

Cea mai buna revenire: Ana Ocolisan
Din cauza accidentarilor Ana a ratat majoritatea competitilor majored pana acum dar pare ca de data asta a revenit mai puternica ca niciodata.
Mentiuni speciale: Paula Tudorache si Asiana Peng

Cel mai agitat suporter: Octavian Bellu
Domnule Bellu, va sta bine in tribuna dar si mai bine jos, langa fete.
Octavian Bellu
Cel mai frumos suporter: Diana Bulimar
Diana, te asteptam cu nerabdare pe covorul de la sol.
Didi & Lari

Cea mai cea: Larisa Iordache
REINVENTATA!
Larisa

Materialul video apartine Romanian gymnast si Oana E. Pentru fotografii multumim L.A. Photography, Alina Popa si Carmen Urs.

 Posted by on septembrie 2, 2014