Aug 262014
 

Determinarea, pasiunea, increderea, vointa, focul… le-am vazut inca de cand, la 11 ani, in lupta cu inertia si gravitatia, refuza pur si simplu sa se dea jos de pe barna, le-am revazut mai apoi in parcusrul ei sigur si evolotia continua de la competitie la competitie, le-am redescoperit la noi valente in incercarile aproape supra-omenesti de a finaliza, accidentata fiind, un exercitiu important pentru echipa la Gymnix 2013 si ni le-a aratat din nou cu ocazia Jocurilor Olimpice de Tineret, unde, desi nu la potentialul ei obisnuit, a luptat din greu pentru a isi face treaba pana la capat.
Laura

Laura Jurca, gimnasta Romaniei la JOT 2014, micul motoras, a dat un adevarat test de maturitate la aceasta prima competitie de nivel mondial a carierei ei, ducand la bun sfarsit o reala cursa cu obstacole in care fiecare noua zi de concurs a venit cu noi provocari iar fiecare aparat si-a cerut tributul de greseli. Laura a inceput concursul insufletita de aceeasi determinare cu care ne-a obisnuit, fiind singura gimnasta care a reusit calificari in toate cele 5 finale individuale, si a continuat cu multa hotarare, desi drumul nu a fost unul usor, clasandu-se in final a 7-a la individual compus, a 4-a la sarituri, a 7-a la paralele, a 8-a la barna si a 4-a la sol.

Ezitarile, emotiile, ratarile sunt de acum lectii invatate, experiente pe care Laura va cladi succesele viitoare. Pentru noi, fanii, admiratorii si iubitorii de gimnastica, marele castig al acestei participari consta in zambetul si privirea hotarata, perseverenta, darzenia si sportivitatea cu care Laura ne-a reprezentat la intalnirea tinerelor sperante olimpice ale lumii. Suntem mandri de ea si avem incredere in talentul si tenacitatea ei. Si la final de competitie, revenim la indemnul de la inceput: Tare, Laura!