Aug 092014
 

Andra5

A inceput gimnastica cu aceasi antrenoare ca Larisa Iordache, doamna Mariana Cimpeanu si la fel ca Larisa ne uimeste cu exercitiile ei la barna si se anunta o gimnasta completa. Urmatoarea gimnasta din seria “Drumul spre Rio” va deveni senioara abia in 2016 dar deja si-a construit un renume in lumea gimnasticii cu exercitii care includ elemente spectaculoase demne de o senioara: tsukahara la sol (valoarea E), Ginger, Pak si coborare Tsukahara la paralele (toate valoare D), salt intins si coborare dublu echer la barna (ambele valoare E). Talentul ei nu se opreste aici, Andra este o dansatoare desavasita pe covorul de la sol, canta divin si deseneaza foarte frumos.

* * *

Andra4Pentru a o cunoaste mai bine puteti citi mai jos un scurt interviu cu Andra Stoica:

Dinamo, Onesti, Deva si in cele din urma lotul de la Izvorani cum te au schimbat aceste experiente, ce ai invatat din ele?

Aceste patru etape m-au ajutat sa ma maturizez sis a descopar adevarata fata a gimnasticii.

La ultimele campionate europene, in mai, nu ai evoluat la paralele cum merge acum antrenamentul la acest aparat?

Ma antrenez la paralele si incerc sa corectez si sa invat cat mai multe elemente.

 In timpul finalei de la paralele din cadrul europenelor de junioare ai stat in tribuna alaturi de galeria Romaniei si ai remarcat ca toate finalistele aveau shaposhnikova in integralele lor. Te-ai gandit vreodata sa introduci si tu acest element in exercitiul tau (sunt foarte putine romance care executa shaposh sau variatii ale acestui element)?

Indradevar sunt multe gimnaste care executa acest element si este unul din elementele mele preferate asa ca sper sa il introduc in integralul meu candva.

 Andra1La nationalele din 2013 ne-ai suprins pe toti cu o interpretare memorabilia la sol, stim ca acel exercitiu a fost coregrafiat de Adriana Pop, cum a fost pentru tine sa lucrezi cu una din cele mai mari coregrafe din lumea gimnasticii?

A fost o experienta foarte frumoasa mai ales ca am putut sa o vad pe doamna Adriana dansand si sa invat de la ea miscarile coregrafice.

Ai avut ocazia de a vedea la campioantele europene nume mari ale gimnastici (Mustafina, Becky Downie, Anna Pavlova, Vanessa Ferari, etc) si mari sperante  ale gimnastici (Melnikova, Seda, Ellie Downie, Lyons, etc) ti-a atras ceva anume atentia la ele, un element sau o combinatie?

M-a impresionat tinuta si elegant Mustafinei, legarea de shaporsh + hindorff pe care o executa Becky Downie, iar de la junioare mi-a placut barna Sedei (Tutkhalyan) si paralelul Dariei (Skrypnik).

Am vazut ca ai o voce minunata, ca desenezi foarte frumos ce alteceva iti place sa faci in timpul liber?Andra6

Majoritatea timpului cant si ascult muzica dar imi place si sa citesc, sa urmaresc diferite tutoriale despre organizare si curatenie pe care mai apoi le pun in aplicare…. si sa nu uitam mersul la cumparaturi.

 Care este costumul tau preferat?

Costumul meu preferat este cel rosu cu alb pe care l-am purtat in finala de la sol la nationalele de anul trecut.

 Anul viitor Festivalul Olimpic al Tineretului European, iar peste 2 ani Olimpiada de la Rio ce iti doresti sa realizezi pana atunci?

Imi doresc sa fiu sanatoasa ca sa pot creste dificultatea exercitilor si sa imi imbunatatesc executia.