Iun 242014
 

10500381_10203048670471121_6318353512497495694_n

Anul 2014 a adus unele schimbari in sistemul de clasificare al categoriilor de junioare incercandu-se probabil o uniformizare si o crestere a nivelului de pregatire al junioarelor aflate in pregatire la cluburi. Astfel, din 4 categorii au ramas doar 3. Cele mai afectate au fost fetitele de 12 ani, nevoite acum sa concureze la acelasi nivel (categoria II, nivel 4) cu gimnaste de 13 ani. Misiune grea, in special anul acesta cand junioarele de 13 ani sunt reprezentatele uneia dintre cele mai promitatoare generatii de gimnaste din ultimii ani.

Desi la prima vedere aceasta incercare  de a uniformiza nivelul de pregatire pare oarecum grabita, concursul ne-a demonstrat ca gimnastele de 12 ani au fost cu adevarat motivate de aceasta provocare si au facut tot posibilul sa-i faca fata cu brio. Ne dorim cu totii ca aceasta incercare de omogenizare  sa se concretizeze intr-o cat mai buna prezentare la urmatoarele Campionate Europene de Junioare din 2016.

Echipele medaliate la  nivel 4 au fost stabilite, asa cum era de asteptat, in urma unei lupte intense intre reprezentantele cluburilor Farul Constanta si Cetate Deva. Rivalitatea dintre generatiile 2001 ale celor 2 cluburi inceputa inca de la concursurile de “mica gimnasta” s-a manifestat inca o data intr-un concurs deosebit de frumos. Cele 2 echipe isi “fura” an de an titlul national una celeilalte transformand concurenta in unealta pentru performanta. De data aceasta a fost momentul echipei de la Constanta sa straluceasca, echipa Devei multumindu-se acum cu agintul. Medalia de bronz a revenit meritoriu tinerei echipe de la CSM Onesti care a avut in componenta trei gimnaste de 12 ani. Topul primelor 3 gimnaste a aratat astfel: 1. Olivia Cimpian (CNS Cetate Deva) 2. Georgiana Juravle (CS Farul Constanta) 3. Carmen Glavan (CS Farul Constanta)

Asa cum v-am obisnuit, va prezentam in cele ce urmeaza cateva dintre gimnastele care ne-au impresionat in mod deosebit la acest nivel si cateva dintre executiile lor cele mai spectaculoase.

Ne face o deosebita placere sa incepem cu mai tinerele gimnaste, junioarele 2002, care au reusit sa tina piept adversarelor lor mai experimentate.

Varfurile acestei generatii – doua reprezentate ale clubului CSM Onesti, prietene si rivale (reteta succesului in gimnastica romaneasca): Daniela Dumitrascu si Laura Iacob!

Daniela Dumitrascu – o gimnasta completa si foarte constanta

Laura Iacob – o junioara de perspectiva, foarte bine pregatita tehnic si foarte frumoasa in executii

Si tot din randurile generatiei 2002 nu aveau cum sa treaca neobservate nici:

Nica Ivanus (CNS Cetate Deva) – o gimnasta completa, puternica si dinamica

Denisa Golgota (CNS Cetate Deva) – o micuta energica si entuziasta, deosebit de talentata

Alina Nicolae (CSS Buzau) – o micuta artista foarte eleganta

Stefania Carauleanu (CS Farul Constanta) – o gimnasta foarte puternica si foarte curajoasa

Bianca Matei (CSS 1 Constanta) – o gimnasta foarte ambitioasa si hotarata

Iar acum va invitam sa revedeti cateva dintre cunostintele mai vechi, talentatele gimnaste ale generatiei 2001:

Olivia Cimpian (CNS Cetate Deva) – eleganta aradeanca a venit la Onesti cu un bagaj de elemente noi: salt 360 la barna, Tsukahara si pirueta Semenova la sol

Georgiana Juravle (CS Farul Constanta) – ambitioasa constanteanca s-a autodepasit dupa un antrenament de acomodare mai putin reusit, cauzat de unele dureri, in final situandu-se la doar 0.05 de prima clasata

Carmen Glavan (CS Farul Constanta) – artista intre artistele Constantei ne-a uimit din nou

Denisa Florea (CNS Cetate Deva) – in real progres la toate aparatele

Kathlen Coman (CS Farul Constanta) – se anunta ca o specialista a barnei dar este mult mai mult decat atat

Ioana Crisan (CNS Cetate Deva) – in revenire dupa o problema medicala

Andra Anghelescu (CS Dinamo Bucuresti) – eleganta si originala

Roberta Plesa (CSS Triumf Bucuresti) – nu la potentialul ei maxim dar la fel de sigura pe ea

Nu, nu le-am uitat nici pe Alexandra Mihai, Ana Maria Pasa, Alisia Botnaru, Corina Gaianu, Carmen Ghiciuc, Alexandra Parghie, Stefania Varlan, Monica Negru sau Tania Nastase. Va promitem ca in cel mai scurt timp le veti putea revedea si pe ele.

 

 Posted by on iunie 24, 2014