Mai 112014
 

La doar 12 ani ne-a impresionat cu un integral la paralele care continea o desprindere Ginger (dificultate D) si coborarea Tsukahara (D), acum are andreea2 aproape 14 ani si a mai adaugat in integralele ei o desprindere Jaeger  (dificultate D), un salt intins la barna (dificultate E) si un wip + 900 la sol (dificultate D). Poarta numele a doua mari campioane (Daniela Silivas si Andreea Raducan) si s-a nascut in aceasi zi cu Alexei Nemov (gimnast rus care a castigat 12 medalii olimpice). Numele ei este Andreea Daniela Ciurusniuc si este una dintre fetele in care ne punem speranta pentru urmatoarele jocuri olimpice.

Mai jos puteti citi un scurt interviu cu Andreea:

 * * *

Andreea sau Daniela? Ai vreo alta porecla care iti place?

Dana

Cum ai inceput gimnastica si ce iti aduci aminte legat de primele zile in sala de gimnastica?Andreea1

Nu imi amintesc mai nimic din primele zile in sala de gimnastica  dar stiu ca eram la gradinita si a venit intr-o zi un domn cu flyere pentru gimnastica. Le-am dus acasa si l-am intrebat pe tata daca ma duce la gimnastica, el m-a dus la inceput ca pe o joaca. Cine credea ca o sa ajung la performanta?

Cand concurezi iti place sa fie liniste in tribuna sau preferi sa auzi incurajarile fanilor?

La concurs nu imi place sa fie nici liniste, nici foarte mult zgomot. Dar nu conteaza prea mult deoarece la concurs esti doar tu si aparatul nu trebuie sa te intereseze nimic altceva. In schimb dupa ce termin un exercitiu imi place sa aud incurajarile salii.

La Campionateandreea4le Nationale de anul trecut de la Onesti ai plans dupa sarituri (parea ca ai o durere la gleza), dar apoi ai terminat concursul zambind, ca o mare campioana. Cum reusesti sa gestionezi astfel de momente? La ce te gandesti?

Nu m-am gandit neaparat la un lucru anume anul trecut la nationale. Trebuie sa te gandesti la ceva frumos, trebuie sa uiti de durere.

Care este aparatul tau preferat, dar cel la care iti doresti sa progresezi cel mai mult in viitor?

Aparatul meu preferat este paralelul si am progresat foarte mult la el dar, vreau neaparat sa lucrez intinsa desi e foarte greu.

Te-am remarcat prima data la campionatele nationalele din 2012 cand la doar 12 ani ai prezentat un integral la paralele care includea o despindere Ginger si o coborarea Tsukahara, crezi ca odata cuAndreea5 generatia ta paralele nu vor mai fi punctul slab al romancelor? Putem spera sa vedem in urmatorii ani la tine si elemente mai rar intalnite la romance (shaposhnikova, korkina sau coborarea tsukahara intinsa)?

Nu stiu daca o shaposhnikova sau altceva dar in momentul de fata lucrez la jager in apropiat si in departat si ginger intre bare. Coborare cu siguranta nu tsuka intinsa, poate altceva.

Ce iti place sa faci in timpul liber?

Pai in timpul liber sincer stau mult pe internet si telefon dar imi placea sa fac si origami.

 Care sunt planurile tale de viitor?

In primul rand sa fiu sanatoasa si dupa mai vedem, dar in principiu ca orice   gimnasta imi doresc sa particip la olimpiada de la Rio.

  3 Responses to “Drumul spre Rio (VI) – Andreea Daniela Ciurusniuc”

  1. brava andreea,succes in continuare te pupam,cristi ionela si ale

  2. Bravo Covrigel !! Ne e dor de tine !!

  3. Si ai participat la Rio? Eu nu gasesc lista. Stiu doar De Ponor si Iordache. Toate cele bune! Doamne ajuta! Mie mi-au placut raspunsurile tate.