Mai 042014
 

Svetlana si Yulia Khorkina, Aliya si Nailya Mustafina sau Becky si Ellie Downie 1000786_469119249836941_633855819_nsunt cateva din surorile cunoscute in lumea gimnastici. Noi speram ca peste 3 – 4 ani sa auzim si despre Diana si Teodora Teodoru, azi v-o prezentam pe cea mai mare dintre ele, pe Diana, una dintre noile noastre senioare in care ne punem speranta pentru Sofia, Nanning si Rio. Salt cu 1080 (de valoare E la sol), salt inainte echer (de valoare E la barna), Ginger si Pak (ambele valoare D la paralele) sunt cateva din elementele cu care Diana ne-a surprins in ultimii doi ani.

 

Va prezentam in continuare un scurt interviu acordat de Diana.

In 2010 ai fost selectata pentru a face parte din lotul de prespectiva de la Onesti, in 2011 ai facut pasul spre lotul de junioare de la Deva iar in 2013 ai fost inclusa in lotul national de la Izvorani. Cum te-a schimbat fiecare din aceste trei momente importante din cariera ta de gimnasta?

Nu pot spune ca m-am schimbat in vreun fel: au fost momente de bucurie, dar de fiecare data am fost pregatita psihic de catre parinti, pentru ca a fost ceva ce imi doream inca de pe vremea cand eram la club, la SCM Bacau. Plecarea de acasa si adaptarea la lotul de la Onesti au fost mai dificile, dar fiindca imi doream mult sa fac parte din acest lot, am reusit sa trec mai usor peste probleme. Mutarea la Deva si apoi la Izvorani au venit ca o consecinta fireasca si nu am simtit prea mult diferenta.

Odata cu schimarea lotului s-a schimbat si colectivul tehnic cu care lucrezi dar si colegele, poti sa ne povestesti despre amintiri placute pe care le ai legate de antrenorii sau colegele cu care lucrezi sau ai lucrat?

545347_374467002635500_2133898097_nIntr-adevar dintre colege doar cu Silvia Zarzu vin de la Onesti, dar si cu celelalte ma cunosteam de la concursuri si cred ca nu am avut prea multe probleme in a ma adapta, cu bune cu rele, ca intr-o familie. Si colectivul tehnic s-a schimbat si imi amintesc cu drag de unele momente din sala, dar mai ales imi amintesc cu drag de domnul Orban pe care il admir si il respect si care a fost cel care a crezut in mine, m-a incurajat, care mi-a dat incredera si care m-a facut sa ma simt puternica.

Poti sa ne povestesti o lectie de viata pe care ai invatat-o in sala de gimnastica?

Am invatat ca in momentele grele trebuie sa fiu doar eu si visele mele si sa nu ma las influentata de factori externi.

Surioara ta mai mica este una dintre liderele generatiei 2003. Ii dai sfaturi legate de cum sa abordeze antrenamentele sau cum sa invete mai usor un element?

1404813_10152373190418662_962616376_oNu pot spune ca ii dau sfaturi, dar ii explic cum le-am invatat si le execut eu.

Stim despre tine ca esti o gimnasta de patru aparate dar care este aparatul tau preferat? Dar aparatul la care iti doresti sa cresti cel mai mult in viitor?

Va multumesc pentru incredere. Aparatul meu preferat este solul, acolo am evoluat cel mai mult si simt ca inca mai pot invata si alte elemente.

Daca ai putea sa te intorci in timp sa faci parte din echipa Romaniei la un concurs, care ar fi acela si de ce?

Cred ca m-as intoarce la campionatul european de junioare din 2012 pe care l-am ratat. Dar nu ma pot intoarce asa ca viata merge mai departe iar parintii mei imi spun mereu ca ceea ce nu te doboara te face mai puternic.

Poti sa ne spui cate ceva despre tine, ce iti place sa faci in timpul liber, care e gimnasta ta preferata, orasul care ti-a placut cel mai mult, elemenul tau preferat din gimnastica, costumul in care iti place cel 1425640_462739963831566_1213813930_nmai mult sa concurezi?

In timpul liber fac origami pentru ca ma linisteste, gimnasta preferata nu am, dar admir si respect fiecare gimnasta pentru ca stiu ce inseamna acest sport, iar costumul in care imi place cel mai mult sa concurez este cel alb cu tricolor pe care nu l-am imbracat atat de des pe cat mi-as fi dorit.

Ce iti doresti sa realizezi in urmatorii ani si unde te vezi peste 5 ani de zile (dupa Rio si in anul in care sora ta va deveni senioara)?

Buna intrebare! Mi-as dori, asa cum a spus sora mea, “sa facem istorie la Olimpiada din 2020″, dar acum ma gandesc doar cum sa fac sa pot ramane in continuare in lumea gimnasticii, sa depasesc unele momente dificile prin care trec si sa ma concentrez pe pregatire. Eu chiar am incredere in fortele mele si sper sa ajung sa si demonstrez acest lucru.

 

 

 

 Posted by on mai 4, 2014

  One Response to “Drumul spre Rio (V) – Diana Andreea Teodoru”

  1. HAI DIANA! Toti cei care te cunosc te sustin! Esti o fata minunata, ambitioasa, cu mult talent si perseverenta! Sa ai credinta in Cel de Sus si in tine, si SIGUR VEI REUSI sa urci pe cele mai inalte trepte ale victoriei. Am incredere ca vei aduce multa bucuriei tuturor romanilor! Iar surioara ta cu siguranta va fi la fel ca tine – o campioana!
    Mult succes!