Mar 042014
 

Syd1403462_10152421489978662_1290401134_oney 2000 – Claudia Presecan si Loredana Boboc

Atena 2004 – Alexandra Eremia si Silvia Stroescu

Beijing 2008 – Sandra Izbasa

Londra 2012 – Sandra Izabasa

Nu stiu cine va fi campioana sau vor fi campioanele olimpice pe care clubul CSA Steaua Bucuresti le va da Romaniei la olimpiada de la Rio, dar stiu numele uneia dintre principalele candidate. Cristina Vrabie este unul din numele pe care trebuie sa il tineti minte pentru viitor, ea a reprezentat in 2013 Romania la concursul organizat de Nadia la Oklahoma.

Pentru Cristina, anul 2013 a fost unul cu ghinion deoarece din cauza unor probleme de sanatate, nu s-a putut antrena la capacitate maxima, cu toate acestea ea a prezentat un element nou, o desprindere Ginger (valoare D) la paralele.

Va prezentam in continuare un scurt interviu acordat de Cristina.

 

* * *

In 2012 ai fost inclusa in lotul de junioare de la Deva iar in 2013 in lotul olimpic de la Izvorani, cum s-a schimbat viata ta in acCris-4esti 2 ani?

Pot spune ca am avansat destul de mult de la 6 antrenamente pe saptamana la 10 chiar 11. Am inceput sa invat elemente noi si sa particip la concursuri din strainatate.

Ultima mare campioana care vine de la clubul CSA Steaua Bucuresti este Sandra Izbasa, cum a fost pentru tine sa te antrenezi in aceasi sala cu ea timp de un an?

Nu pot spune ca m-am antrenat in acelasi timp cu ea pentru ca ea avea antrenament de dimineata iar eu dupa, dar era pentru mine un exemplu pe care doream sa-l urmez.

La inceputul anului 2013 ai participat la concursul organizat de Nadia, cum ti s-a parut atmosfera de concurs, organizarea, adversarele?

In mare parte a fost un concurs cu multe lucruri noi: a fost pe podium , o sala destul de mare si o atmosfera placuta.

Stim ca in ultimul  ai avut cateva probleme de sanatate care nu ti-au permis sa te antrenezi la capacitate maxima, cum te simti acum?

Simt ca voi reveni cu forte noi la capacitatea mea maxima, voi da tot ce pot pentru a concura la Europenele de Juniori si sa castig .

Cris-1Care este aparatul la care iti doresti sa cresti cel mai mult in urmatoarea perioada?

Imi doresc la saritururi sa sar un Yurchenko cu 360° fara penalizare.

Daca nu ar exista nicio restrictie legata de muzica folosita de gimmaste la sol si ai putea alege o melodie pe care sa evoluezi care ar fi aceea?

Nu stiu, nu m-am gandit la asta si chiar nu ar conta.

Cum este Cristina Varbie in afara salii de gimnastica, ce faci in timpul liber, care e materia ta preferata la scoala, care este formatia ta preferata?

In timpul liber citesc, fac origami, iar materia mea preferata este matematica pentru ca mama mea este profesoara de matematica si chiar in clasa a VI-a am participat la Olimpiada de Matematica si am iesit a IV-a la proba judeteana.

Care sunt obiectivele tale pentru 2014?

Sa particip la Europeanul de Juniori si sa castig, sa ma pregatesc pentru Olimpiada ca au mai ramas doar 2 ani.