Ian 132014
 

Asiana Li-Da Peng

Voi cum ati defini perfectiunea in gimnastica artistica? Eu as zice saritura unei americance, barna unei romance, solul unei rusoaice si paralelul unei chinezoaice. Ce trebuie sa stiti este ca una dintre sperantele Romaniei pentru olimpiada de la Rio are o mostenire genetica care sa o duca aproape de perfectiune. 30337_560070310676757_627291456_nNumele ei este Asiana Peng. In cateva zile va implini 14 ani, este jumatate romanca si jumatate chinezoica, iar daca asta nu va face sa o urmariti pe viitor, va mai spunem ca antenorii ei de la club au fost Adela Popa, Ioan Coroiu (actualmente antrenori la lotul olimpic), Cristinel Micu si marea campioana Gina Gogean.

Asiana este membra a lotului olimpic de la Izvorani de un an si a facut progrese demne de o senioara. Cum sangele apa nu se face trebuie sa remarcam in special progresele facute de Asi la paralele (unde a prezentat o desprindere Ginger si un salt Pak ambele de valoare D) si barna (unde a prezentat in aceasta toamna un salt grupat cu 360 care are valoare F in codul senioarelor si ca sa intelegeti ce insemna asta trebuie sa stiti ca elementele la barna sunt cotate in functie de dificultatea lor de la A la G).

Va prezentam in continuare un scurt interviu acordat de Asiana

*  *  *

La doar 13 ani ai facut pasul spre lotul olimpic de la Izvorani, ce a adus greu si ce a adus frumos aceasta schimbare?

Aceasta schimbare nu mi-a adus ceva greu, dar frumos este faptul ca am ocazia de a vorbi cu Larisa care are mult mai multa experienta ca mine si am ceva de invatat de la ea.

La inceputul anului 2013 ai participat la concursul organizat de Nadia Comaneci, cum a fost intalnirea cu Nadia si cum a fost sa concurezi sub privirile ei?

994835_498528663549623_967650581_nIntalnirea cu Nadia a fost una foarte frumoasa! Faptul ca ea m-a vazut concurand si mi-a dat sfaturi pentru mine a insemnat mult

Care este elementul tau preferat din gimnastica si care a fost elementul de care ai fost cea mai mandra atunci cand ti-a iesit?

Imi plac toate elementele la fel de mult si ma bucur pentru fiecare in parte atunci cand imi iese

Gimnastele din Romania sunt recunoscute pentru barna si sol, cele din China pentru barna si paralele, care este aparatul tau preferat?

Imi plac toate aparatele, dar in mod special imi place sa lucrez la paralele

Ai o gimnasta favorita din China?

 Din China imi place de Yang Ylin

Cum este Asiana in afara salii de antrenament, cum iti petreci timpul liber, care este filmul tau preferat, mancarea ta preferata?

Asiana Li-Da Peng

In afara salii de antrenament pot spune ca sunt o persoana comunicativa, timpul liber mi-l petrec relaxandu-ma. Filmul meu preferat este “Singur acasa” si nu am o mancare preferata.

Antrenorii care te-au pregatit la inceput sunt alaturi de tine acum, la Izvorani, dar daca ar fi sa ne spui cateva cuvinte despre cei care s-au ocupat de tine in ultima perioada, inainte de a face pasul catre Izvorani, ce ai spune?

 Doamna Gina si domnul Cristi sunt doua persoane extraordinare.

Ce iti doresti sa realizezi in 2014?

Imi doresc pentru anul ce vine sa fiu sanatoasa si obiectivul meu este sa ajung la Campionatul European si sa castig o medalie.

  One Response to “Drumul spre Rio (II) – Asiana Peng”

  1. Bravo, Asiana ! <3 My sis :*