Dec 272013
 

els de nil

Incepem seria “Drumul spre Rio” cu o tanara speranta care azi implineste 16 ani, profitam de acesta ocazie sa ii uram toate cele bune in anul care vine.

stanila31Stefania Stanila a inceput gimnastica la clubul din Deva iar in 2011 face pasul la lotul de junioare de la Deva.  A intrat in atentia fanilor gimnasticii artistice in 2012 cand a devenit vicecampioana europeana la sarituri in concursul rezervat junioarelor.  Din cauza unor probleme de sanatate, Stefi nu a paricipat la nicio competitie in prima jumatate a acestui an, a revenit pe patru aparate la Open-ul Romaniei unde s-a clasat pe locul 5 la individual compus.

In 2013, Stefi a reusit sa creasca valoarea exercitilor ei la barna (unde a prezentat in cadrul Openului Romaniei un salt intins de valoare E) si la sol (exercitiul ei de la Campionatul Mondial a inclus un element de valoare E – salt cu 1080).

Puteti citi mai jos un scurt interviu oferit de Stefania echipei Puzzle:

Alina, Stefania sau Stefi Stanila?

  R: Stefi

Poti sa ne povestesti putin despre cum ai inceput gimnastica, cine te-a indrumat spre acest sport, care este cea mai veche amintire legata de sala de gimnastica?

487992_365179420276779_771389056_nR: Eram în staţia de autobuz la Petroşani iar tatăl meu a văzut că ieseau nişte copii dintr-o sala, am mers sa vedem ce se intampla in aceea sala şi am văzut că acolo se practica gimnastică. Eram foarte încântată şi am zis că vreau si eu. Tata m-a înscris la gimastica, iar după două luni am facut prima demonstraţie la Deva. Acolo am fost remarcata de doamna  Mirela Dicu şi selectionata la clubul CNS CSS Deva. Cea mai veche amintire este legata de primul meu contact cu paralele, când m-am urcat prima oară pe paralele m-am legănat foarte tare şi am căzut… nu pot să uit niciodată

 Anul acesta ai fost cea mai tanara concurenta a Campionatului Mondial de Gimnastica Artistica, care este lucrul care te-a impresionat cel mai tare pe parcursul competitiei?

R: Cel mai mult m-a impresionat atmosfera de concurs. Eram impresionată de orice lucru, era totul ceva nou.

 Esti vicecampioana europeana la sarituri in concursul rezervat junioarelor, cum a fost sa te antrenezi un an de zile in aceasi sala cu campioana olimpica la acest aparat?

stefistanila2R: Ma simt onorată în primul rând şi ma bucur că primesc multe sfaturi de la ea

 Anul acesta te-am vazut concurand mai mult barna si sol, daca ai putea pentru o zi sa imprumuti un element sau o legare din barna Larisei Iordache (campioana europeana la acest aparat) si din solul Dianei Bulimar, ce ai imprumuta?

R: Nu pot să spun că aş împrumuta un element de la Larisa sau Diana dar sigur aş împrumută seriozitatea şi constanta în antrenamente, apoi vin şi rezultatele

 Ce iti doresti sa realizezi in 2014?

R:  În 2014 îmi doresc în primul rând sănătate. Îmi doresc să ajung la Europene şi Mondiale şi să am rezultate bune.