Oct 312013
 

Pe 25 si 26 Octombrie au avut loc la Onesti finalele individuale ale Campionatelor Nationale de Junioare, cea mai asteptata competitie a anului pentru tinerele gimnaste. Au intrat in concurs cele mai bune gimnaste de la cele 4 categorii de junioare, (categoria III, nivel 3; categoria III, nivel 4; categoria II, nivel 5; categoria I, nivel 6) gimnaste care au obtinut in vara, tot la Onesti, calificarea pentru aceste finale.

Titlul absolut la categoria III, nivel 3, a gimnastelor de 11 ani, a fost disputat intre  doua reprezentante ale clubului CSM Onesti, Laura Iacob si Daniela Dumitrascu. Ca si in vara, la concursul de calificare victoria i-a revenit Laurei Iacob care a reusit un minim avantaj fata de colega sa. In lupta directa pentru titlu s-a aflat si Nica Ivanus (CSS Cluj), medaliata cu bronz. Au urmat in clasament: Dafne Stanciu (Farul Constanta), Denisa Golgota (CNS Cetate Deva), Ana Maria Rugina (CSM Arad), Ana Maria Puiu (CSSG Focsani), Iulia Berar (CSM Arad)

1

In cadrul categoriei III, nivel 4 (a gimnastelor de 12 ani), din nou s-au ”batut” pentru locul 1 doua colege de club, de data aceasta de la clubul CNS Cetate Deva: Ioana Crisan si Olivia Cimpian. Ioana Crisan a dominat, de aceasta data, concursul, urcand pe cea mai inalta treapta a podiumului, Olivia Cimpian tinand aproape si cucerind medalia de argint. Medalia de bronz a revenit constantencei Georgiana Juravle (CS Farul Constanta), urmata indeaproape de Alexandra Mihai (CSS2 Bucuresti), Carmen Ghiciuc (CNS Cetate Deva), Ana Maria Pasa (CS Farul Constanta), Corina Gaianu (CS Farul Constanta) si Beatrice Butunoi (CSS Galati).

2

Concursul la categoria II (13-14 ani) a fost dominat de alte doua coechipere. Anda Butuc (CS Dinamo Bucuresti) si-a adjudecat titlul de campioana nationala, urmata pe podium de Dora Vulcan (CS Dinamo Bucuresti) si Adela Florea (CNS Cetate Deva). S-au mai remarcat, in clasamentul primelor 8 gimnaste: Emanuela Parva (CNS Cetate Deva), Asiana Peng (CNS Cetate Deva), Ioana Coman (CSS 1 Constanta), Iuliana Milea (CSS 1 Constanta) si Andreea Ciurusniuc (Steaua Bucuresti).

 1385080_529501870473659_406767056_n

Categoria I (15 ani) a avut ca si castigatoare pe Andreea Munteanu, reprezentanta CNS Cetate Deva, care  a dominat intreg concursul, fiind urmata pe podium de Paula Tudorache (CS Dinamo Bucuresti) si Ioana Nicoara (CNS Cetate Deva). Urmatoarele clasate au fost: Diana Teodoru (SCM Bacau), Miriam Aribasoiu (CNS Cetate Deva), Teea Milea (CS Farul Constanta), Adelina Cenusa (CS Farul Constanta) si Vasilica Filipescu (CNS Cetate Deva).

II

Ziua a doua a Campionatelor Nationale Individuale ale Junioarelor de la Onesti a fost dedicata finalelor pe aparate. Campioanele zilei au fost: Daniela Dumitrascu, Laura Iacob, Ioana Crisan, Roberta Plesa, Kathlen Coman, Dora Vulcan, Andreea Iridon, Andra Stoica, Andreea Munteanu, Paula Tudorache.

Junioare III, nivel 3

Finala la Sarituri a fost castigata de catre Daniela Dumitrascu (CSM Onesti), urmata de Nica Ivanus (CSS Cluj) si Laura Iacob (CSM Onesti)

3vt

La paralele, 3 “D-uri” au dominat concursul: Daniela Dumitrascu (CSM Onesti) a fost urmata de catre Dafne Stanciu (CS Farul Constanta) si Denisa Golgota (CNS Cetate Deva)

3ub

Medalia de aur la barna a ramas la Onesti, pentru ca Laura Iacob (CSM Onesti) a cucerit-o, urmata de catre Dafne Stanciu (CS Farul Constanta) si Ana Maria Puiu (CSS Focsani).

3bb

La sol au urcat pe podium 4 gimnaste de la doua cluburi. Aurul a fost cucerit de aceeasi Laura Iacob (CSM Onesti), fiind urmata de medaliatele cu argint: Daniela Dumitrascu (CSM Onesti), Denisa Golgota (CNS Cetate Deva) si Andreea Ilas (CNS Cetate Deva).

3FX

Categoria III, nivel 4

La sarituri, campioana de la individual compus, Ioana Crisan (CNS Cetate Deva) a mai luat o medalie de aur acasa, urmata de Georgiana Juravle (CS Farul Constanta) si Alexandra Parghie (CSM Onesti).

4a

La paralele, micuta Roberta Plesa (CSS Triumf Bucuresti) a devenit campioana Romaniei, urmata de medaliata cu argint, Ioana Crisan (CNS Cetate Deva), si medaliatele cu bronz: Carmen Glavan si Ana Maria Pasa (CS Farul Constanta).

4b

La barna, campioana este Kathlen Coman (CS Farul Constanta), urmata de doua medaliate cu argint: Alexandra Mihai (CSS 2 Bucuresti) si Ioana Crisan (CNS Cetate Deva).

4d

Medalia de aur la sol a plecat catre Deva, la Ioana Crisan, medalia de argint a revenit constantencei Carmen Glavan (CS Farul Constanta), iar pe locul 3 s-au clasat Olivia Cimpian (CNS Cetate Deva) si Georgiana Juravle (CS Farul C0nstanta)

4c

Categoria II

Sariturile au fost dominate de catre dinamovistele: Dora Vulcan (aur) si Andra Stoica (argint), urmate de reprezentanta clubului CSS 1 Constanta, ambitioasa Ioana Coman.

2a

Paralelul a fost dominat de catre Andreea Iridon (CNS Cetate Deva), urmata de medaliatele cu argint: Anda Butuc (CS Dinamo Bucuresti) si Emanuela Parva (CNS Cetate Deva)

2bb

La barna, aceeasi Andreea Iridon (CNS Cetate Deva), alaturi de Anda Butuc (CS Dinamo Bucuresti) au cucerit medaliile de aur, urmate de Andra Stoica (CS Dinamo Bucuresti), medaliata cu bronz.

2c

Publicul prezent in sala de concurs de la Onesti a fost tratat cu un sol exceptional, un adevarat spectacol, de catre micuta dinamovista Andra Stoica, medaliata cu aur, urmata indeaproape de alte doua soluri superbe ale medaliatelor cu argint, Asiana Peng (CNS Cetate Deva) si Dora Vulcan (CS Dinamo Bucuresti)

2d

Categoria I

Medalia de aur la sarituri a fost castigata de medaliata europeana la acest aparat, Andreea Munteanu (CNS Cetate Deva), urmata de catre Diana Teodoru (SCM Bacau) si Paula Tudorache (CS Dinamo Bucuresti)

1a

La paralele, concursul a fost dominat de Paula Tudorache (CS Dinamo Bucuresti), urmata de reprezentantele fabricii de medalii de la Deva, Miriam Aribasoiu si Andreea Munteanu.

1b

La barna, fetele de pe podium si-au schimbat locurile, astfel, Andreea Munteanu (CNS Cetate Deva) a cucerit medalia de aur, urmata de aceeasi Miriam Aribasoiu, medaliata cu argint si Paula Tudorache, bronz.

 1c

La sol, aceeasi Andreea Munteanu si-a adjudecat inca un titlu national, urmata de Diana Teodoru (SCM Bacau) si Paula Tudorache (CS Dinamo Bucuresti).

1d

Ramaneti aproape de Puzzle, vom reveni cu video de la Campionatele Nationale!

Multumim Irina Paun, Laura Andreea si Dan Mares pentru fotografii!

 

 Posted by on octombrie 31, 2013

  One Response to “Campionatele Nationale Individuale ale Junioarelor, Onesti 2013”

  1. VA ROG SA REVEDETI PUNCTAJUL PODIUMULUI LA SOL, CAT. II !!! SI DACA BINEVOITI SA RECTIFICATI .